Thursday, October 28, 2010

Ujian tiba lagi..tabahkan hatiku Ya Allah

Salam,

Ye..ujian buatku tiba lagi. sesekali menitis airmataku bila mengenangkan semua ni menimpa diriku. tapi aku sebagai umatNya harus redha dengan setiap ape ujian yang diturunkan.

Selasa, 26/10 - aku ke klinik untuk sahkan kehamilan. doktor scan kandungan memandangkan period aku tidak teratur. nampak kantung baby n dalam masa yang sama doktor kesan ade benda lain jugak..agak besar 6 cm. doktor refer ke hukm utuk pemeriksaan lanjut.

Rabu, 27/10 - Setelah semlm buat temujanji, so ari ni aku datang utk buat pemeriksaan. Rutin biasa bagi ibu mengandung, ambik berat, tekanan darah, ujian air kencing. dah buat sume tu tgg turn utuk scan. punya la lama smp rasa nak tertido kat kerusi. dekat 11.30 am br masuk bilik scan. doktor scan atas tapi tak nampak sgt, pastu scan ikut bawah pulak. lama jugak scan. Dok cakap mmg ade ketumbuhan. dia cakap nnt bincang lebih lanjut kat bilik doktor. Kat bilik doktor, doktor buat pemeriksaaan badan. n then dia sahkan yg aku ade ketumbuhan pada ovari kiri. mmg aku rasa down sgt masa tu, takut pon ade. doktor cakap mgkn kene operate nnt tapi dia masih nak pantau dulu, so kene tgg 3 mgg lagi untuk tindakan lanjut. Memandangkan aku pregnant, jika operate kemungkinan utk gugur adalah 30%.

rasa takut n risau sgt2 sekarang ni. hanya satu aku minta supaya Allah bagi aku kekuatan untuk lalui semua ni.

5 comments:

  1. kak nor. smoga smuanya ok yer. insyallah. sy doakan smuanya selamat. ameen. take care ye kak. i pray for u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. Xpe, kita same2 doakn semoga semua slamat...
    Nanti ada ape2 bgtahu la dik, adk bleh gi umah yah...bila2 masa je...
    Adik bru je tahu...xde ore pon bgtahu adk....huhu

    ReplyDelete
  3. salam nor.. INSYALLAH tak ada apa2.. jgn takut ye.. mgkn nor boleh g wt rawatan ke pakar private.. kdg2 boleh hold dulu operation tu sampai bersalin.. tanya pendapat pakar lain utk dpt kn decision terbaik.. kakak ipa org dulu ms pregnant pon ada ketumbuhan tp lepas bersalin baru buang.. sz doakan yg TEBAIK tok nor.. TABAHkan diri dan kuatkan SEMANGAT.. moga berlalu ujian itu dgn kebaikkan..

    ReplyDelete

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"....Amin..amin ya Rabbalalamin....