Thursday, May 27, 2010

MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST


jom sama-sama kita memeriahkan contest ini bersempena hari ibu bapa.... hadiahnya amat menarik.

CONTEST RUNS now till 11th June 2010

http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2010/05/mobs-parent-child-look-alike-contest.html

Here's the SIMPLE steps (FOR BLOGGERS)...
1. Find your BEST LOOK-ALIKE photo (must include one parent and one child)
2. Blog about it with the title "MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST" (other title will be disqualified)
3. Mention about the contest in your blog with links back to this contest page.
4. Add our contest banner on your blog's sidebar/top page
5. Be MOBS follower on blogspot, tweeter and/or Facebook (either one or all)
6. Leave a comment HERE with
PARENT NAME
KIDS'S NAME and AGE :
Tell us about the pics....
Your blog link + email address (no email will be disqualified)


For more DETAIL info about this contest just klik this url
http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2010/05/mobs-parent-child-look-alike-contest.html


- - - - here goes to the PICTURE - - - -

~ iman wif ayah ~

Dad's name: Salahuddin Bin Mohamed
Mum's name: Norasiah Binti Mahmood
Kid's name: Mohammad Iman Safwan Bin Salahuddin (1 year 3 month)

about this picture..

this nice picture was captured in a car when we're at tasik shah alam.. its really nice and everybody said that my son is exactly like my hubby..just like father like son..copy n paste. Just look at his eye, nose, mouth..everything like his father except his skin color... he is our love n joy..

~ love you always.. iman ~

Monday, May 10, 2010

Frustrated


Huhu..mama baru je excited bagitau ayah yang mama lewat period dah seminggu pada jumaat ari tu.. hope we will have second baby soon.. tapi tut..tut pagi sabtu mama dah period...:( sangat rasa kecewa.. walau bagimanapon kami tak putus asa..mgkn belum rezeki utk anak kedua.

hujung mgg lepas padat ngan aktiviti berjalan.. pagi sabtu g mines, shopping sluar slack utk mama sbb dah lama tak beli sluar baru. igt nak beli kasut sekali tapi kasut yg disukai tiada saiz pulak.. n then ayah ajak g tesco taman midah..katanya ade ekspo handphone. tak banyak pon gerai n handphone yang dijual bukan la yang best..biasa je so kitorang blah je..balik umah n rest.

pgi ahad, g pasar pagi..teringin sangat nak makan putu mayam..pastu breakfast kat warung pekene nasi lemak je. igtkan nak rest kat umah je ari ni tapi ayah offer g shopping kasut mama..so mama ape lagi cadangkan g midvalley la sbb ade ekspo mamy n baby kat sana. hmm ramai tul org kat sana..cari punya cari kasut..last jumpa gak kat jusco..nasib baik ade saiz..dapat la kasut primavera sepasang..thanks ayah.. pastu g ekspo baby lak..macam2 barangan baby ade kat sana..contest pon ade.. but so many people..last2 we just beli pampers je utk iman n then balik umah sbb iman pon dah tdo.. letih ayah dukung dia..

Editing lagi




Wednesday, May 5, 2010

Gambar utk diframe


Ni la gambar iman yg akan diframekan..dah lama mama plan nak buat ni tapi baru sekarang berkesempatan

edited


just nak tenangkan minda...so inilah hasilnya
"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"....Amin..amin ya Rabbalalamin....