Thursday, September 17, 2009

Mood Raya


waarrr...malasnya wat keje... sume orang dah start balik kg dah.. aku!!??... ish..ish esok keje lagi. hubby pon dah start cuti esok...

skrg kat ofis sume org dalam mood raya dah.. sume cam tension jer esok still kene keje.. ikutkan hati mau je ambik EL ke.. MC ke.. heheee tapi bos awal2 lagi dah ckp x dibenarkan sesiapa ambik cuti awal sbbnya dia dah bg cuti bonus 2 ari.. rabu n khamis.. tapi biasa la.. sape ade mood nak keje bila raya dah dekat giler ni.. sume org igt kampung, umah n kueh raya, baju raya n etc..

eeii tak sabar nak balik kg ni...hope bos bagi la kami semua balik awal esok...

cau cin cau ~ jom raya

Tuesday, September 15, 2009

Kad Raya Design utk K'ma


kad raya ni di design khas atas permintaan by best friend ~ maisarah.. after dia terima kad raya yang telah ku email buat teman2 semalam, katanya kad yg aku hantar tu comel.. so dia pon nak gak satu.. untuk tidak menghampakan permintaannya, so ari ni kusiapkan satu khas buat dirinya n family.. hope dia berpuas hati.. so far blum dapat respon dari dia lagi ni

ni dia respon dari kak ma:
kma: k`ma hntr kad yg yah buat kat kawan2 kat kilang..
kma: semua kata comel..
kma: hehehehe
kma: thanks Yah..
ashy_2905: ye ke
ashy_2905: alhamdulillah
ashy_2905: tgh dok asah skill
kma: heheehe..
ashy_2905: lama x buat
kma: maklum ler eng IT yg buat..
kma: hrp k`ma buat ngna power point je pandai...
kma: kita boleh masuk Music ke?
kma: kalu boleh masuk music lagi beat...
kma: hehehe
kma: demand
ashy_2905: kalu nak pakai music kene pakai tool lain
ashy_2905: yg tu pon tgh dipikirkan
ashy_2905: next year la pulak
ashy_2905: haha
kma: ok....
kma: nnt jgn lupa buat lebih...
ashy_2905: insyaallah

Tuesday, September 8, 2009

Why do i feel so lazy !!!!!


malas tul nak masuk ofis ari...ntah kenapa jadi malas betol..dah masuk ofis pon..mls nk buat keje.. bknnyer xde keje yang nak kene buat tapi bila malas dah melanda..susahnya nak tukar mood supaya jadi rajin... rasa teruk pon ade...xde motivasi langsung..

Thursday, September 3, 2009

Keje ooo keje


huhu...ari ni g demo sistem eSurat di Pejabat Menteri Besar..ramainyer org..cuak gak first2 tapi cool...

hmm balik je ofis isi borang utk apply keje sebagai guru sandaran tak terlatih siswazah utk sekolah agama bantuan kerajaan..due date pada 11 sept 2009 ni...dah tak larat dah tgk coding ari2 ni..naik pening kepala..arap2 ade la rezeki...

then dok apply keje kat jobmalaysia...hahaha..saje nak relax otak sbb dah dua ari dah dok belek sistem eSurat tu n tiap ari kene present kat bos...ari ni take time utk rest otak jap...apapon keje masih banyak dalam senarai...

Tuesday, September 1, 2009

Iman on the board


gaya si cilik ~ my prince iman sewaktu di dalam kereta on the way balik kg hujung mgg lepas..macam2 gaya ade..siap nak merangkak dalam kete..tdo tak igt..guling2 macam atas katil..iman..iman.. :)-

Balik Kampung ~ Pekan Pahang


Sempena cuti hari merdeka..dapatla kami sekeluarga balik berpuasa kat pekan pahang..umah mak mertua. Sabtu pagi kami bertolak together with my brother in law - dia tumpang sekali sbb tiket bas dah xde dah..

Sampai sana dalam kul 2 lebih..yang ade kat umah just ma, abah, eti n eg je.. ida x dapat balik..kira ok la tu..ramai la gak.. iman..hmm nangis first time jupe diorang ~ tak kenal tokma n tokabah..tgk muka je nangis..jenuh gak nak pujuk..lama2 baru ok. Dapatla berbuka pose ramai2..seronok skit..iman pon seronok sbb ramai org yang layan dia..

~ umah no. 11 kat taman mentiga jaya, pekan pahang ~

~ serata tempat iman main..penat layan dah ~

1st day tu sempat g mydin jap beli barang2 keperluan umah..2nd day g kuantan..iman tggl ngan tokma di umah.nak bawak risau..skrg musim h1n1..so iman kene la tggl.. sebenar nak g shopping baju raya..hubby sll sibuk jadi time ni aje leh g beli..so sempat la ronda sekitar kuantan ~ kuantan parade, megamall, parkson, kamdar ~ penat..yg belinya skit je..baju2 iman..utk mama n ayah belum ade yg berkenan dihati.

Masa kat megamall ade marhaban anjuran astro..ade la beberapa org budak2 AF buat show..smpt gak snap 2 / 3 keping gambar sambil jalan2 tu

~ 3 org artis AF ..nama?? lupa dah ~

~ Farah AF tengah nyanyi ~

Dah penat ronda ngan hubby...nak balik dah..lgpon dah lewat ptg.. on the way balik ktorang singgah tgk progress pembangunan umah teres yang hubby beli..alhadulillah almost siap..ikut perjanjian end of this year dah siap sepenuhnya..so monthly payment pon start la gak.. umah ni hubby beli katanya utk buat aset..nak sewakan..sekitar kawasan situ kadar sewa umah dalam RM400 to RM350..hmm ok la tu..

~ umah kami yang bakal disewakan - 3 bilik, 2 bilik air ~

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"....Amin..amin ya Rabbalalamin....